dijous, 30 d’octubre del 2008

ordinador com a tutor

L’ordinador pot assolir molts rols dins d’una aula, entre ells hi ha el de professor, d’alumne, de laboratori per treballar i el de caixa d’eines (tots aquests conceptes són metàfores).

En el cas del rol de l’ordinador com a professor, consisteix en utilitzar la informació que hi ha a la xarxa per plantejar possibles preguntes i l’explicació de coneixements als alumnes. Es crea una relació d’ensenyament-aprenentatge entre l’ordinador i l’infant. Actualment aquests programes s’han extès molt i han facilitat d’aquesta manera que els mestre els utilitzin com a mètode educatiu dintre les seves aules I també que molt alumnes les consultin des de casa. Un d’aquest programes que permet la realització d’exercicis de tota mena de assignatures i de nivells és: el JClic: www.clic.xtec.cat o el “entrenat per llegir” que ofereix la pàgina edu365: www.edu365.cat/entrena.

A cales hem mirat el funcionament del JClic, aquest hem va sorprendre molt ja que jo mai havia entrat amb contacte amb aquestes pàgines. A més a més em va semblar fascinant la gran quantitat d’informació que ofereixen. I també que totes les activitats tenen un disseny que fa que els alumnes treballin les diferents competències curriculars d’una marea àgil i fàcil.

En definitiva, he trobat fantàstica l’aplicació d’aquestes pàgines en l’educació. Però cal destacar que per a una bona utilització d'aquest sistema d'aprenentatge l'alumne s'ho prengui seriosament, no només com una distracció, tot i que la gran majoria d'exercicis estan plantejats en forma de jocs.