dimarts, 18 de novembre del 2008

Projecte JClic


Aquest programa el que ofereix són activitats de totes les àrees i de tots els nivells a fi que les escoles les puguin incorporar en els seus mètodes educatius, o a fi de que els nens completin els seus aprenentatges. Aquests projectes poden ser creats per qualsevol persona amb ganes de fer-ho, però primerament cal instal·lar-se el programa JClic author el qual és pot descarregar gratuïtament a: http://clic.xtec.cat

A partir d’aquest moment ja és pot començar a crear el projecte. Primer de tot el que cal fer és crear un nou projecte tot posant-hi un títol. Com que ja cal tenir una idea bàsica de com serà el projecte i de quins materials necessitarem, cal afegir les imatges, sons o recursos que tenim previst utilitzar, a la mediateca. Perquè només d’aquesta manera els podrem incloure al projecte. Un cop realitzat, procedim a crear les activitats: En primer lloc escollim del gran ventall de possibilitats: Associació complexa, associació simple, joc de memòria, activitat d’exploració, activitat d’identificació, pantalla d’informació, puzle doble, puzle d’intercanvi, puzle de forat, text: completar, omplir forats, identificar elements i ordenar elements, resposta escrita, mots encreuats, sopa de lletres i a més a més disposa d’una opció pels usuaris avançats per la creació d’altres activitats.

En segon lloc, un cop tenim l’activitat escollida, cal crear-la. Disposem de diverses opcions, la primera és la informació general, la segona anomenada finestra ens permet veure la pantalla basa del nostre projecte i personalitzar-la; la tercera el missatge és l’eina que ens permet incloure missatges inicials,finals i d’error, i la quarta és la que cal utilitzar per crear l’activitat. A més a més també tenim l’opció de comprovar com està quedant i si funciona l’activitat amb el segon botó de la part superior esquerra de la pantalla.

Un cop creades les diverses activitats, cal posar-les en l’ordre que creiem oportú, el qual ha de ser coherent i amb un nivell de dificultat progressiu. Per poder publicar el projecte cal disposar d’una carpeta-web, després crear una arrencador (índex) corresponent al projecte i finalment cal penjar el projecte (amb extensió .jclic.zip) i l’arrencador a la carpeta web. Amb la finalitat de que les persones que ho desitgin, si disposen de l’adreça, puguin realitzar l’activitat. En el meu cas l’adreça corresponent és:

www.aldeaglobal.net/aralk

L’activitat tracta dels animals i s’hi proposen diverses activitats perquè l’infant entri amb contacte amb aquests. I acabi sabent els noms i algunes altres característiques d’aquets. Es tracta d’un primer pas d’apropament al món animal.

1 comentari:

Xavier Àvila ha dit...

En el disseny d'alguna activitat hi ha errors de Didàctica importants a causa de l'ús del color...